Afspraak maken
Contact opnemen

Wie zijn wij?

Sofie en Pepijn Cornelis, broer en zus. Alweer 12,5 jaar geleden samen begonnen in de praktijk van Sofie haar schoonvader aan de oranjesingel in Nijmegen en in 2009 terecht gekomen in St Anthonis. We voelden ons er enorm welkom en deze Brabantse gastvrijheid proberen we in de praktijk voort te zetten. We willen dat u zich op uw gemak voelt. De praktijk is fors gegroeid en inmiddels ook letterlijk uitgebreid na een aanbouw in 2015. Samen met onze collega tandartsen, tandtechnici, en assistentie proberen we u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Bekijk de foto’s op de website, we laten het u graag zien, want we zijn trots op onze praktijk.

Contact opnemen

Het pand is van oorsprong een Vicarie en door maar liefst drie eeuwen heen gebouwd en uitgebreid. In 1897 is gestart met de bouw (bouwkosten destijds 1847 gulden!), in 1927 is er een deel aangebouwd en in 2015 opnieuw. In de jaren 70 is de tandartspraktijk erin gekomen. Het is oud en karakteristiek van buiten en modern van binnen.

Dat de praktijk aan de hygiene eisen van vandaag de dag voldoet, mag u als vanzelfsprekend beschouwen. Nog maar kort geleden hebben we de praktijk modern uitgebreid met een geheel vernieuwde sterilisatie en een extra behandelkamer.

Er zijn vier goed uitgeruste behandelkamers aanwezig. We willen graag met de tijd mee, ten eerste omdat we de beste zorg willen leveren, maar zeker ook omdat we het leuk vinden.

Hoewel de digitale röntgenfoto’s inmiddels niet meer weg te denken zijn in de meeste tandartspraktijken, was dit een jaar of 10 geleden nog helemaal niet zo normaal. Hiermee is de stralingsbelasting sterk verminderd en hebben we geen milieu-onvriendelijke vloeistoffen meer nodig om de foto’s te ontwikkelen. Daarnaast gaat het inscannen razendsnel en kunnen we met het beeld spelen om de foto’s zo goed mogelijk te beoordelen. Voor een goede diagnostiek zijn röntgenfoto’s onmisbaar. We maken ze dan ook met regelmaat. Hoe vaak precies? dat hangt helemaal af van de gebitssituatie. Bij iemand die gemakkelijk gaatjes ontwikkelt zullen we bijvoorbeeld sneller nieuwe foto’s maken dan iemand die zelden of nooit problemen heeft. Leeftijd en mondhygiëne en de aanwezigheid van vullingen spelen hierbij een grote rol.

 

Met komst van de microscoop legden we onze lat nog hoger. Bij een wortelkanaalbehandeling is het daarmee mogelijk tot aan de punt van de wortel te kijken. Hoe meer we kunnen zien, hoe beter we kunnen behandelen. Dit komt ten goede aan de kwaliteit van de behandeling.

Electrisch poetsen doet wonderen!

Meer info