Afspraak maken
Contact opnemen

Orthodontie

Staan je tanden scheef, te ver naar voren of juist naar achter? Een behandeling met een beugel kan er dan voor zorgen dat je tanden weer recht komen te staan. Ook als er te weinig ruimte is in je mond of de tanden en kiezen passen niet goed op elkaar, kan een beugel de oplossing zijn. Vaak is er een combinatie van verkeerde groei van de kaken en een onregelmatige stand van het gebit. Een beugelbehandeling, ook wel orthodontische behandeling genoemd, wordt uitgevoerd door een tandarts voor orthodontie of orthodontist.

Je mag altijd zelf beslissen door wie je de behandeling laat uitvoeren. Wij doen veel behandelingen zelf, maar verwijzen als dat nodig of gewenst is ook naar de orthodontisten in Boxmeer of Uden.

Invisalign

Een “onzichtbare” beugel. De afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar nieuwe behandelmethodes en de onzichtbare beugels komen steeds meer in trek. Niet alleen bij volwassenen maar ook bij kinderen.

Geen slotjes meer op je tanden, maar doorzichtige hoesjes die je zelf in en uit kan doen. Behalve een grote vooruitgang met betrekking tot de esthetiek, het ziet er tenslotte een stuk fraaier uit als je geen grijze brackets op je tanden hebt zitten, kun je je tanden nu ook goed poetsen, doet het minder pijn en is het zeer effectief, wie wil dat nou niet. Inmiddels kunnen al zo’n 90 % van de behandelingen gedaan worden met Invisalign.

Om deze beugel te maken, maken we eerst een scan van het gebit. Op deze manier hebben we direct een digitaal model. Dit model wordt vervolgens met een heleboel aanwijzingen over het eindresultaat naar de techniekers gestuurd. Samen met de tandtechnieker wordt er een behandelplan opgesteld. Je weet dus vanaf het begin naar welk eindresultaat we werken en hoeveel hoesjes er nodig zijn om daar te komen. Je krijgt daar ook een filmpje van. Elk hoesje draag je tussen de 7 en 14 dagen.

Nieuwsgierig geworden? bekijk ook de website van Invisalign

Vaste beugel:

Er zijn heel veel verschillende soorten beugels. De meest bekende en meest gebruikte is wel de “slotjes” beugel.

Op alle tanden en kiezen wordt een slotje geplaatst met een draad erdoorheen. De draad zorgt dat er krachten op de slotjes komen en daardoor gaan tanden en kiezen bewegen. Meestal moet je op een gegeven moment ook elastiekjes dragen.

Als we zeker weten dat er een beugel nodig is, kom je bij ons voor het maken van afdrukken en foto’s. Deze afdrukken worden ingescand en naar een tandtechnisch bedrijf in de USA gestuurd. Zij maken digitale modellen en dan kan er een behandelplan gemaakt worden. Op deze manier kunnen we vooraf zien wat het eindresultaat wordt. De slotjes worden vervolgens op maat gemaakt. Zo hebben we de beste pasvorm om de slotjes op de tanden te plakken, maar in het slotje zit ook de juiste draaiing of kanteling verwerkt voor een specifieke tand of kies.

 

Mondscanner:

“Happen” is verleden tijd! Sinds dit jaar hebben we in de praktijk een mondscanner. Hiermee maken we direct een digitale afdruk van je gebit. Op het scherm kun je meteen zien hoe je tanden er van alle kanten uit zien. Deze afdruk kunnen we vervolgens naar een tandtechnisch laboratorium sturen. Voor het maken van beugels op maat ideaal!